Sunday, November 28, 2010

blog popular sbb owner cun dan kacak

masalah :
isu yang sering dikemukakan. tp kebanyakannya/semua blogger yang bincangkan isu ni ade la blogger2 baru.


ulasan mr nazirul hazwan :
saya amat tidak bersetuju 89.39% tentang cakap2 yang utk sesuatu blog tu menjadi popular, blogger harus la mempunyanyi rupa paras yang superb!


alasan :
ok kite gune pakai perkataan BLOGGER hny pada mereka yang semata2 berblog. bukannye yg ade kerjaya popular lain di luar, xpenah masuk majalah, xpenah masuk paper dll. hny berblog semata2. so, boley u all bgtau sape blogger yang popular tp kacak dan chantek??


pikir2 :
yang ade mungkin ben, darkbatman, fatin liyana, dan zackzukhairi, yang agak2 ade rupe sket la, yang lain hemsem2 biase cm kite sume jer babe. irine ngan hanis zalikha??dorg model, penah masuk magazine, tak kire!

ulasan :
u all sume jgn berpikiran negative. cube u all tgk mereka yang popular ni, brpe lame da dorg berblog??berbulan ke betaun??betaun babe!! cube tgk entry2 awal dorg, ade byk org komen cm skang ke?? x beb, biase2 jer, tu menunjukkan pada awal2 pembabitan mereka, mereka same macam kite, bukan terus popular!!


lagi-lagi naz :
u all boleh tgk, den amek contoh terbaik, sekiranya zackzukhairi tu huduh, x ensem cm die skang ni, u all rase blog die akan popular ker?? jawapan den : kompem!! kekuatan blog die pada entry die yang superb, bukan stakat tayang muke ala-ala aaron aziz die jer


abes tu ben ashaari tu? :
ben??kekuatan die bagi den pada taktikal dan promosi die. usaha die kuat beb. so, die deserved to be popular as die skang ni bukan sbb die hemsem.


kesimpulan :
u all toksah la kaitan populariti blog dgn rupa paras, kaji betol2, dorg popular sbb entry mereka, strategi mereka, usaha mereka, dan sememangnye mereka da lame betapak dlm dunia blog ni. xde yang boleh naik dalam sekelip mata. even, lisa surihani pon. hehe


kla, kite blogger2 baru blaja la dari mereka yang da otai2 ni. xde antara mereka yang sombong. percaye la. sume baik2, dorg xde masalah nak curahkan ilmu pon:)


p/s : aku ni blogger emsem ke x tidak??hehe iras2 farid kamil haje


undi den jagn lupe utk blog pilihan malaysia!! yeehaa!

102 comments:

Afiq Bukhari on November 28, 2010 at 11:57 AM said...

yeahh aku sokong ko 101.03%!! rupa paras x efek sangat pun, maybe sikit jela. ade je blog yang popular tanpa muka si tuan empunya macam blog blom 321, etc :D

Anisa Hang Tuah on November 28, 2010 at 11:58 AM said...

yeee

suke sukee

setuju setuju.

rupe paras bukan ukuran
:)

Cik Nathrah on November 28, 2010 at 12:00 PM said...

hahaha...tersngt lah betol..the other khairul pon xpernah tempek lgsg muka dia leh feymes jugak sbb dia best!

SyafiqaNabila on November 28, 2010 at 12:04 PM said...

sokong-sokong! usaha tangga kejayaan..ngee

suka yang last..Farid kamil?? :)

http://syafiqa-belle.blogspot.com/2010/11/ive-belajar-this-so-jauh.html

suffer8zine on November 28, 2010 at 12:05 PM said...

huhu bro, follower or reader banyak x leh juga sbb peminat sikit, huhu nk popular2 ni diluar jangkauan den la bro

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

Miza Yusof on November 28, 2010 at 12:10 PM said...

yeay! miza sokong! :)

kiz on November 28, 2010 at 12:11 PM said...

aku yang tak hensem...huhuhuhu

miss fatihah on November 28, 2010 at 12:12 PM said...

haha tbe2 jd hangat topik ni .lawak :P

hanna iymeera :) on November 28, 2010 at 12:15 PM said...

ala, cun or hensem tu tak kisah lansung la. lgpon ada ja hanna baca blog yg tak de muka owner dea pon. cth: DTS, abg mat gebu. bes woo. bleh blajar masak tuh.

missSenget on November 28, 2010 at 12:15 PM said...

kalau kate farid kamil x ensem??

agagaga...

Izamir Ridzwan on November 28, 2010 at 12:16 PM said...

betul tu..saya amatlah sokong.. isi kandungan blog tu membuatkan mereka popular.. yg lain tu pakej jer

balqis on November 28, 2010 at 12:17 PM said...

em. depends kot.

tp lg best kalo yg mystery, :P

She's retarded on November 28, 2010 at 12:19 PM said...

diorang feymes sebab entry dorang best!

sarah-najwan on November 28, 2010 at 12:20 PM said...

ada gak blogger yg tak letak gmbar betul..
buh gmbr bungalah
gmbr meow2lah
tapi pemes ames jugak..

xkira yer
bab ni bukan pemangkin utk fofular
janji n3 bagus
menarik dan tertarik gak
org akan dtg

disamping..rerajinlah BW..mcm akak nih..jika xbw..org xkenal pom blog akak..dgn kata dtg singgah walau tulis kat shoutmix ajew..

Belalang Hijau on November 28, 2010 at 12:24 PM said...

blogger kacak dtg nak komen nih...
hahaha...

blogger nih pun lebih kurang mcm pelakon atau penyanyi jugak kot belalang rase...

keperluan utama adelah pandai penulis dan menyusun ayat yg boleh memikat hati pembaca...

tapi kalau dia pandai tulis pastu ade rupa paras sket kira pakej le utk dia...

Dah memang manusia nih suka lihat benda atau ciptaan2 yang indah betul x?

itu pendapat peribadi belalang je yea..

Lydia Miza(Aidyl Azim) on November 28, 2010 at 12:32 PM said...

ok2..tq bagi semangat,br je nak down sbb LM x cantek..huhu

nama.aku.lynn on November 28, 2010 at 12:36 PM said...

sokong 1000 kali!hahah
besttt2 entri nii..
betol la..faktor nak menarik org baca blog kita bukan terletak pd rupa paras owner blog..
the strongest factor adalah isi/gaya penulisan blog tu sndri..=)

p/s::'iras2 farid kamil haje'???hahaha..ayat best!

Ummi Izzah on November 28, 2010 at 12:39 PM said...

sokong2 sgt..
best entri
tapi ayat yg last tu...iras2 farid kamil...???? walla!

Bulan on November 28, 2010 at 12:39 PM said...

setuju ngan kamu naz..
tapi yg den heran nye nape kene 89.39%??
eheee

uMMUhabibahMohdH!Lm! on November 28, 2010 at 12:42 PM said...

saye nk declare dri sbg blogger pn blum lyk~ just a gurl yg own her personal blog~thats it

fauzibest5 on November 28, 2010 at 12:42 PM said...

yup3...turtie pun setuju bangat!hahaha

ello on November 28, 2010 at 12:46 PM said...

betul pe yg naz ckp 2..

sbnarnya org tgk kt entry kte...

sal rpe 2 slalunya x jln sgt ar..

kbetulan jek..

(psst, ada kwn elfa kta. zackzuhairi -- xde ar hensem mna pun)

hik3

chentamiera on November 28, 2010 at 12:51 PM said...

huhu betul2.stuju..so, semangat dh naik ni..hihi

Innanie | Ariffin on November 28, 2010 at 12:54 PM said...

i looooooikeee laa entry ni~

aku suka dengan usaha para blogger yang bekerja keras dari awal.

they really deserved to be like this now.

btw, this is a good reason for us to be like them.

caliph shuriken on November 28, 2010 at 12:58 PM said...

klau hensem & lawa tu kira bonus laa.. tp klau en3 diorg best2 lg krap blogger2 singgah bca ^^

Ainismaira on November 28, 2010 at 12:59 PM said...

blogger bukan artis.. artis pn ada yg cantik tp xpopular..haha

Amiey White on November 28, 2010 at 1:03 PM said...

sokong bukan 100% tp nk bg ++++ zero belakang tu haha
rupa paras x penting yg penting kelainan cara penulisan org tu :D

PiKOk on November 28, 2010 at 1:04 PM said...

Ada je blog2 yang jarang tunjuk2 muka si pemilik tp tetap fofular...

+miss humairah+ on November 28, 2010 at 1:04 PM said...

setuju! ^^
lbeh mencari isi dari muke~

+miss humairah+ on November 28, 2010 at 1:04 PM said...

setuju! ^^
lbeh mencari isi dari muke~

+miss humairah+ on November 28, 2010 at 1:04 PM said...

setuju! ^^
lbeh mencari isi dari muke~

Nur Azila Ismail on November 28, 2010 at 1:06 PM said...

x penting la rupa ni , kalau rupa mmainkan peranan , nape blogger yg x letak pi mereka pon leh glamer kan . semuanya bergantung pada kualiti blog

ciksiti on November 28, 2010 at 1:10 PM said...

cool sudah.
tak perlu nak persoalkan itu ini.
pelik.haha

HonEyBuNNy on November 28, 2010 at 1:11 PM said...

suka entry neh...sy blogger biasa2 jek.......ngeh3

Hishyamuddin on November 28, 2010 at 1:14 PM said...

yaaaa..aku amat brsetuju 200%..
kalau muke endsome tapi entry xbest..xpergi mane gak aku rase..huhu..sama2 lah kite belajar..

tehr on November 28, 2010 at 1:23 PM said...

tumpang setuju dengan entri ni
blog popular ada banyak sebabnya
kelemahan pada satu bahagian boleh ditampung oleh bahagian yang lain

semangat dan usaha perlu tinggi untuk berjaya

saharinasaharudin on November 28, 2010 at 1:40 PM said...

totally agree with u..^_____^

aima in luv on November 28, 2010 at 1:40 PM said...

saya pon stuju gak...!!!!!!

caramel on November 28, 2010 at 1:42 PM said...

hahaha.. betul3x..
betul sgt2..
sbnrnya kemahiran menghasilkan post yg menarik juga dpat menaikkan populariti seseorg.. so to all blogger hasilkanlah post2 yg menarik.. nanti bleh caramel komen.. heheh.. =)

Queen F on November 28, 2010 at 1:56 PM said...

like banyak3! :D encik naz tak hensem lah klu mcm farid kamil.. ekekek :D ada blog yg femes sbb owner dia cantik or hensem, ada jugak blog yg femes sbb blog dia menarik.. tapi sebenarnya rupa tu takde lah main peranan sangat..

darkbatman on November 28, 2010 at 2:25 PM said...

sbr jela bro..
dlu mase aku mula2 berblog, org kenal aku cz rajin blogwalking.. rajin wt en3 lawakk.. bile name org dh kenal, lame2 blogger bru akn mula tercarik2.. so dr c2 kita naik. bab rupa 2 maybe pakej tp klau ade rupa tp x en3 harem, ade org nk bace bro? so, sumenye pd usaha sendiri..bkn sng nk naik n bkn susah nk merudum..hehe.. rajinkan diri jer..hehe

Cik Ila on November 28, 2010 at 2:44 PM said...

setuju2...:)

honeyvsbee on November 28, 2010 at 2:44 PM said...

dah undi dah..huhu

cik ungu on November 28, 2010 at 2:45 PM said...

bettoooooollllll..!! kalau cmtu, kitorang2 yang muke biase2 ni sume xleh nak berblog la? takkanlah kan.. xde kene mngene lgsg rupa dengan blog glamer.

blog pun sbnrnye tempat menulis, menaip, bercerita. pandai tulis, orang suka. tapi still de yg suke, de yg x suke. tu lumrah. glamer mcmane pun blogger tu, x semestinye sume org suke wlaupun die cantik ya amat. orang yg pandai menulis tp huduh pun still orang akan suke.

wee..~

i am S!L4H.. on November 28, 2010 at 2:56 PM said...

pehh uncle..silah off9 ni entry uncle kk gempak la...hodoihhh...ketinggalan di situ..cmane ni..skg busy....T_T

9W2URY on November 28, 2010 at 3:01 PM said...

Oooo... patut la blog aku tak popular.. tak pe nanti aku gi bubuh bedak tebal2 baru tau..

Jejaka Terhangat on November 28, 2010 at 3:18 PM said...

TETT...redmummy takde sape yg bleh nafikan dia blogger..dan jugak selebriti..nape dia tak dikira pulak? pelik..

AiDa AzRyN on November 28, 2010 at 3:18 PM said...

eh,muka macam farid kamil kah? nak mintak sign boleh?haha.. XD

mia on November 28, 2010 at 3:31 PM said...

haa kan...semua tak bergantung pd rupe pon..yang penting usaha..kalau rajin bw, rajin komen..mesti org kenal..

azzey on November 28, 2010 at 3:36 PM said...

nazirulhazwan~: sama2 bermula dari bawah kannnn....

eZad niMo on November 28, 2010 at 3:42 PM said...

hahaha. best2~ oo, sy xtau nape sy ada ramai follower. agak pelik. adakah sbb sy seorg perempuan?? huhu

nuR izyan on November 28, 2010 at 3:54 PM said...

setuju bangat dgn entry..
rupa tu x penting...cantek ke hensem tu sbagai bonus..lgpon siape x suke tgk org cantek n hensem..yg penting entry best :)

Zaer!! on November 28, 2010 at 4:15 PM said...

haha! aku tak ensem bro.tapi kacak la.ahask! Betul2 kalau nak berblog ni kene tahu cara.Bukan sebab rupa paras korang boleh naik.Dengan usaha yang tinggi baru la capai nak jadik blogger terkenal.;p

Hanis Azla on November 28, 2010 at 4:30 PM said...

suka blog ni sbb owner dia hensem.. ha..ha.. akak tipu.. setiap blog tu kekuatan dia pada cara penulisannya dan cerita2 yg diketengahkan. Kdg tu x heran pn nak tgk gambar owner blog sbb isi blognya lg penting, kacak, menarik dan tertarik.. mcam blog ni.. eh..eh.. puji lagi.

Mimie on November 28, 2010 at 4:30 PM said...

u ensom ala2 parit kamil?kurus sangat tu mok.u ensom ala2 afdlin shauki.yg tu i setuju sangat.hak3.kidding.

♥-- emieysandra --♥ on November 28, 2010 at 4:38 PM said...

cara penulisan masih memainkan peranan peranan..tp, bese la manusia, mesti akn tgk pd first impression dulu..tyang gmbar cantik/kacak besar2 kt header, yg dtg mesti akn pikir wah mesti blog die best. Alhamdulillah, klu best..cam BA..entri die best cam die yg kacak kot..aiyakk,terpuji pulak :p

Che Sakinah on November 28, 2010 at 4:40 PM said...

naseb baik saye cun!... agagagagaa... boley jadi isu eh bende2 cenni?? hahaha...
to all... beauty lies in the hands of the beholder!
stengah nampak muke farid kamil hensem.. setengah nampak drogba lagi hensem... tu cemane?? waka waka.. mate saye kate 'double D' hensem aper!! ;p

Qaseh dalia adelia on November 28, 2010 at 4:50 PM said...

blog power owner cantek + ensem = kelebihan berlipat kali ganda hehek...
kite blog buruk haha..
betul3x papepun sentiasa setuju pe yg naz ckp...

noorafzan on November 28, 2010 at 4:58 PM said...

betul tu..tak efek pun daa..

Siti Mashitah Saidin on November 28, 2010 at 5:11 PM said...

ha! sokong2...!! 120%!~

ayu sleeping in da house on November 28, 2010 at 5:27 PM said...

sokong sangat3:)

nadia atilah on November 28, 2010 at 5:45 PM said...

: yeeee , saya sgt setuju 100% , tahpape tah popular sebab rupa paras .

Faizal Fredley on November 28, 2010 at 6:26 PM said...

betol2...aku setuju sangat2...tgklah..aku yg hensem tp x popular pun..wakakka...perasan siot...heheh..

Ieda Al-Habsyi on November 28, 2010 at 6:30 PM said...

suka baca blog yang tak femes, hehehe :)

yana on November 28, 2010 at 6:44 PM said...

btul2..tp,ad je yg cm2..fllow sbb rpe.yg fllow sbb nk rmaikn 4llower pn ad tp die xbce pn entry n jd loyal readers..4llow la sbb entry bukn sbb prs rpe...huhu~

alexa yussida on November 28, 2010 at 7:01 PM said...

owh ade org persoalkn ek?tak pernah pk lak nk kena cntik ensem baru leh pemes lam blog..aigooo..

stuju ngn kamu,yg pntg pnyampaian mreka^^ dan satu lg sikap ramah yg sy pndg...:p

NOOR FATIN on November 28, 2010 at 7:16 PM said...

sokong sgt2!! hehe

hans on November 28, 2010 at 7:33 PM said...

senang cakap amik contoh macam aku lah
aku hensem tapi blog tak femes
jadi bukti dah ada
hahahaahah

P/S : Nak Jadi Artis Ker Nak Habiskan Belajar Dulu? Aku Buntu!

momochan on November 28, 2010 at 8:05 PM said...

yeahh momo sangat la setuju HUHU...

shada wentz on November 28, 2010 at 8:15 PM said...

hehehhehehehe..
tba2 terasa dgn entry kali ni. XD

*topik ngarut cmlm =.=

aan on November 28, 2010 at 8:26 PM said...

yg penting pengisian dalam blog tu sbnarnya..

Oong-ong on November 28, 2010 at 8:31 PM said...

haha..betul2..i like this entry~

Ain Zulaikha on November 28, 2010 at 8:55 PM said...

saya pun sangat la setuju.. mmg ramai sgt org persoalkan pasal ni.. kalau entry kita best, best la jawabnye.. hahahhahahhahahha tergelak sendiri.

Kalamhati on November 28, 2010 at 9:38 PM said...

saya setuju cikguuu!hihihi..

n i k l i s a on November 28, 2010 at 9:42 PM said...

oyea. ade je yg xtyg muka tp femes.
contoh, err. err. kah kah

Ciklinn on November 28, 2010 at 10:27 PM said...

setuju sgt2.... akak kompom lepas ni kamu kompom bom bom kebaboom... sbb pandai membuat entry2 begini.. bagus dik.... teruskan usaha... akak sokong badan kamu dari belakang... hehhe

akak ada dik.. tgh membizi layan anak.. layan laki... layan makanan kenduri... layan movie.... yg paling best dok layan penyakit M yg datang ni.... hahahhahah

Aretikz on November 28, 2010 at 11:32 PM said...

Betul tu bro.. ada apa dengan nsem.. saya yg nsem ni pun xda pun mencecah 1+++ folower.. har3x~ gila maut mngaku kat sini.. yang penting.. nak bloging, content msti superb.. itu jak.. hehe..

ShA + ZaM = LoVe on November 29, 2010 at 12:03 AM said...

yeah.. u ar right...
http://heandsheloves.blogspot.com

NuSaNa NoSa 91 on November 29, 2010 at 1:28 AM said...

klu blogger comel plak, cmne?? ha3~ ^_^ *suke lari dr tajuk*

ghostgulz on November 29, 2010 at 1:58 AM said...

singgah sini sambil klik nuff. nak komen kat cbox xde. :)

eB@mamaAerish'n'Aed on November 29, 2010 at 8:02 AM said...

(",).. stuju... sbb ai x popular... ahaks...

ps: kat maner nk vote nih yer?

eB@mamaAerish'n'Aed on November 29, 2010 at 8:04 AM said...

ok dh vote... gd luck... ;p

ann on November 29, 2010 at 8:11 AM said...

no komen.. pasal mokcik pun x ensem.. dan x popular.. ngee~

bungakuning . on November 29, 2010 at 8:25 AM said...

sokong jugak . ensem atau cantik bukan penyebab diorag fofular . tapi dari segi cara penulisan diorang . kalau nak fofular macam diorang kena usaha lebih jugak lah . :)

amiey lee on November 29, 2010 at 8:27 AM said...

saya dh undi...chaiyokk22 chaiyookkk

yahaya on November 29, 2010 at 8:50 AM said...

saya kagumi blogger yg memang berhemah tinggi..dan menghormati org lain...tak da ka pencalonan untuk ini...ada beberapa nama..salah sorangnya kawan tuan umah la..

nora on November 29, 2010 at 9:09 AM said...

ko iras farid kamil? maleh ar aku nk undi =p wei aku gurau je ni tau huhuhu

Pendekar Berkuda on November 29, 2010 at 9:55 AM said...

sokong 00000001% dari belakang...hehehe...

Khumaera Ismail on November 29, 2010 at 10:11 AM said...

tp kbykn blog pompuan yg glmaer, yg maera tgk la..sume cun2.. =) maybe cun atau hensem tu cume added value..yg penting entry mesti best =)

Gayahspears on November 29, 2010 at 10:28 AM said...

aku tak cun so aku tak pemes kan???
hahaha..
perlukah org tu cun dan kacak baru ade market dlm blog??? hurm..

Tiara Fida Salma on November 29, 2010 at 10:33 AM said...

good morning, nice to visit your blog, this is a blog containing good information and interesting, congratulations to you.
don't stop to be creative, hopefully I can come back here again
do not forget
I wait your comments on our new blog

jaya jr on November 29, 2010 at 10:35 AM said...

haha,baek punye entri..boleh gelak2 sambil bace

zazaw on November 29, 2010 at 11:08 AM said...

kadang2 depends gak kot .
takper lahh kalau tak populaa pun
janji hati sonanggg
HAHA

man yusoef on November 29, 2010 at 11:20 AM said...

aku pon blogger baru..tapi xpenah pon menimbulkan isu2 sensetip nih..haha..

farteen on November 29, 2010 at 11:39 AM said...

SUNGGUH AIH.....

hudahazwani on November 29, 2010 at 11:49 AM said...

salam..jalan2 singgah d cni..biase la tuh...lumrah kehidupan..tapi Alhamdulillah..sebaek huda ta sebegitu..hahahaha ^^,


http://hudahazwani.blogspot.com

peni anani on November 29, 2010 at 3:31 PM said...

sokonnggg sangat.............

garfield88_aini on December 2, 2010 at 11:44 PM said...

setuju sgt2...

dEkaT Di hAti on January 15, 2011 at 9:19 PM said...

suke3...hehe..buat ape rupa paras cntik,hensem, kalau blog xde manfaat..hehe..so,,berblog bukan nk promote diri,tp nk kongsi ilmu,cerita

Idah on April 23, 2011 at 8:27 AM said...

aura diaorang ni kuat sangat kot...

Najwa Kornain Official Blogspot on April 24, 2011 at 10:56 PM said...

FARID KAMIL ??? *muke tekejut mata tebeliak* ouuuh, i loikeeee <3

Ini Kisah Tia on May 1, 2011 at 10:51 PM said...

tapi siyes gtau . blogger2 yang famous ni memang ada rupa . cantik , cun , comel ..

 

Designed by #