Sunday, November 14, 2010

Aurat the sekuel!

Kerana populariti entry bertudung the series, den dengan bangganya menerbitkan satu lagi entry berkaitan. biasola, macam filem, kalau yang first mantop, sekuelnye kene keluar.hehe
check this out!


Perempuan yang dipandang mulia adalah yang
pandai menjaga budi pekertinya,

Walaupun dia tiada rupa tapi budi pekertinya
sudah cukup untuk segala-galanya,

Perempuan yang dipandang hina adalah
perempuan yang cantik tetapi tiada adab
sopannya,

Walaupun dia cantik tetapi dia tetap hina kerana
perwatakannya.

Perempuan yang tidak cantik ditambah pula
perangainya yang kurang sopan,dimanakah
kedudukannya?

Ini kerana kadangkala perwatakan mencerminkan
keayuan.

Agama menegaskan tentang etika pemakaian
dalam seharian.

Yang seksi bukan diminati tetapi dipergunakan,

Yang sopan bukan disisih tetapi disegani.

Tidak guna bertudung tetapi memakai kain
sendat dan singkat.

Tidak guna bertudung tetapi memakai kain
terbelah dan jarang.

Yang paling penting,tidak guna bertudung tetapi
tudungnya disingkapkan.

Ini kerana kadangkala keayuan diserlahkan
melalui pemakaiannya


p/s : kredit kepada encik gaban.den tlg sampai kan. buat renungan kita bersama, lagi2 buat rakan2 wanita yang daku sayangi:)

20 comments:

missfieza_1525 on November 13, 2010 at 9:16 AM said...

huu..nice entry..
thanx dear..^_^'

AKO @ retna on November 13, 2010 at 9:46 AM said...

datang2 lepak sini smbil baca entry lelama :)

mia on November 13, 2010 at 9:46 AM said...

hehee..truely agree dato..but zaman skrg, mcm tak seswai nak menilai wanita berdasarkan pemakaian..setuju?

Jejaka Terhangat on November 13, 2010 at 10:18 AM said...

bak kata brader touyakaruma..pompuan skrg kompius antara pakai tudung dan tutup aurat..!!!

Wahida Nasution Thakhrim on November 13, 2010 at 10:22 AM said...

pakaian tak mencerminkan perwatakan..

aNiSa hANg tUaH on November 13, 2010 at 12:08 PM said...

sgt tepat & jitu
:)

Ainismaira on November 13, 2010 at 12:24 PM said...

Nice one.. :)

Hanis Azla on November 13, 2010 at 12:43 PM said...

nice.. peringatan yg baik juga.. thanks yer..

rara on November 13, 2010 at 12:50 PM said...

dtg bce entry baru :) best n follow kamo :)

fairuz on November 13, 2010 at 1:08 PM said...

keh3..sekuel yang nice..so kene ade sambungannye lg ke tak? :P

sale_ehs gerrard on November 13, 2010 at 2:40 PM said...

emmm.. sama jer llaki ker prmpuan.. tpulng pd diri masing2

wan muhamad on November 13, 2010 at 8:27 PM said...

perwatakan tidak dinilai dari pakaian tapi dari hati.perwatakan yg baik dari hati yg baik itu yang sejati..tpi susah dicari.

OrenLimau on November 13, 2010 at 8:29 PM said...

terima kasih atas perkongsian :)

~Athirah's Aunty~ on November 13, 2010 at 8:47 PM said...

lelaki skrg tgk pompuan yg cantik dulu...hik2

Siti Mashitah Saidin on November 13, 2010 at 9:16 PM said...

sokong2...

suzie rahman on November 13, 2010 at 11:16 PM said...

yang penting pndai jg harga diri. cra pemakaian bleh diubah. jgn salah kn yg xcntik jika perangai nya xelok padahal lawa x lawa just same! huhu

i am S!L4H.. on November 14, 2010 at 1:10 PM said...

=) =)....hik2

Notami on November 14, 2010 at 3:54 PM said...

nice entri!

Rozuan Ismail on November 14, 2010 at 7:43 PM said...

sentap kejap walau aku tak pakai tudung..

Tomato Gurl's Life on November 14, 2010 at 11:21 PM said...

n3 yg menarik..kdg2 tue kita kena survey pe yg kawan2 suka cam ben ckp..hehe,,keep it up! ;)

 

Designed by #