Friday, October 29, 2010

Orang muda buta sejarah!


" Seramai 126 responden menyenaraikan jawapan yang tidak masuk akal seperti 'Hip Hip Hooray'. Selain itu adalah Malaysia Boleh, Berkhidmat untuk Negara, Majulah Sukan untuk Negara"

"belang sebangai nama bendera Malaysia"

come on la beb, jgn malukan org2 muda la dgn bg jawapan cmni.ish3. klu yang sgt susah tu boleh la konsider, tarikh lahir tun mahathir ker, tarikh jepon serang malaysia ker, huh

untuk berita lebih lanjut : utusan.com.my

21 comments:

aliesha kirana on October 29, 2010 at 10:53 AM said...

kadang2 kan..dorg saje je main2..wat2 xreti..hehe~

CiK QiQi on October 29, 2010 at 10:54 AM said...

lol...sgguh mmalukan...i yg mude ni pon xde le buta sgt cm depa ni..aish...sabo jele ngn dak2 skang ni..cmno nktau...ble time sjrah deme pnteng kelas

AL on October 29, 2010 at 11:00 AM said...

kah kah kah. belang memang name yang domestik

Ciklinn on October 29, 2010 at 11:16 AM said...

huhuhuhu itulah.. anak akak yg aliff lagi teror.....

org2 tu ambil ringan benda2 camni tu yg jadi seperti tertulis diatas.. heheh

Ainismaira on October 29, 2010 at 11:32 AM said...

memang ade yg xtau ni.. isk3..

Razis on October 29, 2010 at 11:46 AM said...

kene create 1 blog cerita pasal sejarah nie... keadaan semakin meruncing.

Latest Entry Blog Razis "Kereta: Kereta Kelisa Berkelajuan Seperti Evo 10"

Nur Fannun on October 29, 2010 at 11:51 AM said...

tu la dia bdk zmn sekrg ni..tpi klu tnya sapa juara AF smua tau..Sapa Artis pling popular 2008, laju je jwb. sapa kat rumah ada game PS2? majoriti akan angkt tgn.

tp cm wt bhn bacaan mereka berkisar hiburan bkn info & ilmu.

IMAM DITANGKAP KERANA ....

FareedSairi on October 29, 2010 at 11:53 AM said...

kesian...pastu ada yg berkokok nak perjuang negara sdngkan sejarah Malaysia 'failed'

Gayahspears on October 29, 2010 at 12:36 PM said...

ala.. memang ramai yg x minat nak tau hal2 sejarah nih.. terutama golongan muda..huhu

Cik Bulat on October 29, 2010 at 12:46 PM said...

huhu.. ye2... makin maju belog.. smpai xda shoutbox utk mnjerit2. haha

d_tieah on October 29, 2010 at 2:21 PM said...

Sbb tu lah krjaan nak mewajibkan para pelajar agar lulus sejarah spm..
Barulah dikira lulus spm..

Nur Azila Ismail on October 29, 2010 at 2:41 PM said...

aish ape la . x kan benda camtu pon x ingat

ira-yoshida on October 29, 2010 at 2:42 PM said...

ish2..tak patut..huhu.

pN.rOs on October 29, 2010 at 4:24 PM said...

hhahahah memg pon...
tringat masa interview kat tv ritu
tanya sorg bomba dengan pakaian bomba lagi
"sapa nama ketua polis negara?"
aaa...aaaaa

SnowladieS on October 29, 2010 at 4:45 PM said...

saya pn buta sejarah :( huuuuuu

najihah sahami on October 29, 2010 at 5:15 PM said...

mana tempat nak jerit ek..?

kobEj0rdan~ on October 29, 2010 at 5:16 PM said...

@ najihah suhaimi
ade kat menu tab kat atas
sebelah home:)

Eyka on October 29, 2010 at 6:21 PM said...

hye zaer comey..shout mne??huhu..xleh nk suke suki dtg cni da tw~huhuhu..:(

kobEj0rdan~ on October 29, 2010 at 8:11 PM said...

@cik eya, blog zaer di tempat len yer:)
nibelog naz:P hehe

Jejaka Terhangat on October 30, 2010 at 3:27 PM said...

Haha, ni bukan buta sejarah..tp buta perlembagaan..!!

AkuMuzikFilem on January 15, 2011 at 2:57 AM said...

Nampak ok gak stat d atas, xd la teruk sgt, majoriti bg jawapan betul. Yg salah tu pun mungkin main2, atau memang tul2 xamik tahu

 

Designed by #