Monday, October 25, 2010

menara warisan


160,000++ yang menolak cadangan pembinaan menara warisan di Facebook.
tp kat tv1. tv3 den di pahamkan yang dorg kate ramai yang menyokong, dan hny segelintir yang menolak?? fish!!dorg x layan FB ker??datuk najib pon layan FB la beb.


so, ape lagi goverment??xkan nak buat bodo jer dgn kate2 dan pandangan rakyat??jgn ingat rakyat2 x bijak beb. ade antare dorg yang lagi bijak dari ahli parlimen, dats y doeg x join politik.hehe klu bet0l la kate YAB najib, rakyat di dahulukan. so beliau harus mempertimbangkan pandangan/suara rakyat.


mereka menolak pembangunan??hah!ayat sengal bg penjilat/pengampu PM, mereka sgt menyokong pembangunan, tp biala yang yg baik untuk rakyat, antara perkara yg dicadangkan/disuarakan:


membaik pulih infrastruktur, sistem LRT&KOMUTER di tambah baik, kemudahan hospital kelas pertama dll


if, da xde rakyat yang susah, ekonomi kompem cantek, buatla bangunan 500 tingkat pon xpe.ni tidak, rakyat pon ade yang lapar, duk dalam pondok, rancangan BERSAMAMU ngan ADUAN RAKYAT pon ade lagi. sibuk nak buat bangunan yang tinggi.


cube tgk korea, jepon, belanda, german dan rusia, adeker bangunan yang dlm top 10 bangunan tertinggi??XDE PON. tp boleh je tarik pelabur, boleh je sukses, maju jer, so alasan menarik pelabur xley digunakan.


kate AWANG ADEK : "negara maju x persolkan bangunan yang tinggi "
soalan saye : hang p tgk negara yang hang cakap tu. p skang. tgk, ade x komuter lembab cm kat malaysia?? agak2 dgn rm40000 dorg boleh beli kete ape??proton ke toyota?? so??klu betol xnk kami persoalkan, tambahbaikkan dulu taraf hidup, barula naikkan bangunan tinggi.


utk najib dan co. u all x pernah rase susah, u all x pernah sesak, naik bas penuh org, nek lrt sempit2, so u all xphm beb knp kami tolak menara warisan. sumbangkan la 5billion utk perkara yang lebih perlu utk memastikan u all disayangni rakyat.


p/s : luahan hati seorang rakyat malaysia yang keciwa dgn najib n co

14 comments:

nadey on October 25, 2010 at 10:32 AM said...

terbaik lahhhhhhhhh komen pop-up!!!!!!!!! hahahahahahahhaha

btw suare ko najib xnk dgr hahahahah gurau2....sbb tu 100000000 kene lah bersatu suare!!!!!!! boikot! bru dorg nmpk!

izyanty collection on October 25, 2010 at 10:42 AM said...

pm xnak dengar perlu buat apa nie, tulis ramai2 dlm blog heheh...sampai rancangan edisi blog kt tv ambik perhatian huhuhu

Izzaty on October 25, 2010 at 11:15 AM said...

Setuju setuju!

Kejadahnye nak buat menara warisan sedangkan ramai rakyat yg masih kebuluran? Pastuh LRT/komuter/bas yg lembab pon masih tak settle2 lagi!

Makbed on October 25, 2010 at 11:43 AM said...

menara warisan nak wakpo? bukannye suma org nak pi situ tiap2 hari pon. membazir jek! bek amik duit tu gi improvised LRT.

eZaT eLaNo on October 25, 2010 at 12:26 PM said...

tawu xpe...bangang gile kot..baek bagi duit tuh kat stdnt tgh study..mansuhkan ptptn..makanan kat semua u free,yuran murah..saje je nk tinggal kan jejak die..kononya,orang tgk bgnn ni teringat kat dia...cam org tgk klcc tringat kat dr.m..bla la weii..huh!

kiwi on October 25, 2010 at 12:36 PM said...

k bwt ap la mnera tggi2..huhu..smkin mngarut dh skrg

h A n Y S on October 25, 2010 at 1:49 PM said...

setuju dgn ur quote ni!:

'utk najib dan co. u all x pernah rase susah, u all x pernah sesak, naik bas penuh org, nek lrt sempit2, so u all xphm beb knp kami tolak menara warisan.'

Nur Azila Ismail on October 25, 2010 at 3:06 PM said...

x nampak pon di mana perlunya membina bangunan tersebut
rakyat masih dibelenggu kemiskinan .

ira_yoshida on October 25, 2010 at 3:38 PM said...

i agree with you!

Greatanep @ Greatanite on October 25, 2010 at 4:20 PM said...

Sokong Naz!!! Hahaaa..
Pelik betol ape yg PM pikir, rasenye die fikir brape banyak nak kasi kat kontractor bwh seliaan die bile projek tu naek nnt. Kononnye bagi peluang pekerjaan le tue... Padahal.. 10% laa, 20% laa, 30% laa.. Ish2, politik2..

azhar on October 25, 2010 at 6:36 PM said...

rakyat kita masih ade yg tinggal kat bwh jambatan sbb susah...utamakan pembangunan rakyat sblum membina bangunan tinggi...

mia on October 25, 2010 at 7:32 PM said...

woww en naz...berani ek..hahaha..gud 4 u..kalau keperluan rakyat da terjamin, takkan ada yg bising projek ribu-ribu lemon pon..

Solihin Zubir on October 25, 2010 at 10:41 PM said...

ala.. biasala tu.. semua TV pro kerajaan.. xkan diorang nak dedahkan keburukan n kebodohan diorg kan.. kantoi la.. hehe..

YAN on October 26, 2010 at 7:20 PM said...

tv1. tv3 den di pahamkan yang dorg kate ramai yang menyokong, dan hny segelintir yang menolak?

bodonye diorg nih~~pilihanraye pon camtu gak...pnyokong pakatan pnye la rmai..leh ckp minoriti..bodo

 

Designed by #