Wednesday, October 13, 2010

Cinta seorang programmer

bagi sapa2 kat luaq sana,sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer", anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari.

Ini adalah contoh daripada seorang hamba Allah yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang programmer setiap hari yang datang mengadu kepada dr fadilah come to me :

Suami: (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."
Isteri: Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami: Bad command or filename.

Isteri: Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!
Suami: Errorneous syntax. Abort?

Isteri: Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami: Variable not found...

Isteri: Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
Suami: Sharing Violation. Access denied...

Isteri: Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
Suami: Too many parameters...

Isteri: Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.
Suami: Data type mismatch.

Isteri: Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
Suami: It's by Default.

Isteri: Macamana pula dengan gaji abang?
Suami: File in use ... Try later.

Isteri: Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai isteri?

Suami: Unknown Virus.

21 comments:

kiwi on October 13, 2010 at 9:48 AM said...

nasib baik x kwen ngn programmer..fuhh...hri2 ckp c language...nk bg arhn pn kne cout cin

Zulfahmi Abidin on October 13, 2010 at 9:50 AM said...

bahahhaha...nice one..fahmie bukan programmer.so tak mcm nie.jgn takut untuk kawin dgn fahmie nanti k..^__^

Khumaera Ismail on October 13, 2010 at 9:50 AM said...

hahaha~sabo jela..

tyqa on October 13, 2010 at 10:02 AM said...

haha too much la programmer tu, i yg taken course in programming pun tak mcm tu. hopely tak la, setakat gila nak bt coding sudah jd perkara biasa :)

nadia atilah on October 13, 2010 at 10:27 AM said...

: haha . sumpah kelakar lah kalau suami yg programmer yg seteruk tu , nak cakap pon guna bahasa computer . hahahahha . kelakar kelakar iloikeee :)

Shino on October 13, 2010 at 10:59 AM said...

adeh...shino sbgai programmer ni, x smpe thp ni lg..klu x, kompem yoona da lari..ahahaha...

Ciklinn on October 13, 2010 at 11:25 AM said...

caitss...... virus!!!!

♥-- emieysandra --♥ on October 13, 2010 at 11:32 AM said...

hahaha..
dah programmer 2 berkahwin ngan virus..

nak gelak lagi..gelak lagi..:p

i am S!L4H.. on October 13, 2010 at 11:54 AM said...

hahaha..btol2..
klaka..sy ambk kos prgrmming pon x ingt smpai cmtu bhse nye..
erkkk~..
haha..
lempang je laju2 bru klua sgale vrus die...
muahaha

Cik Liz a.k.a Leza on October 13, 2010 at 11:55 AM said...

hahaha artikel ni ghupernyer kiki...zasssss

Intan Inn on October 13, 2010 at 12:33 PM said...

hahhha...n3 yang nie rupanyer terkejut tau..bercinta tue....

❀aRaBeLLa❀ on October 13, 2010 at 2:08 PM said...

ni terase ni..ahaks..pernah buat dengan member mase tu kat lrt guna istilah programming ni guna untuk bergosip.hehe

cik ain on October 13, 2010 at 2:32 PM said...

he3....apa apa ajer laa....

:: cekodod :: on October 13, 2010 at 3:05 PM said...

weeee
data redundancy

ello on October 13, 2010 at 4:34 PM said...

haha.. benggongnya husband..
macam dorg kena kawin paksa lak.. haha

misz jue on October 13, 2010 at 7:29 PM said...

kejam seyh cakap isteri virus..

tp aku tabik gan wife die, still leh faham apa suami die cakap..haha..

bygkan kalau wife die buta IT bagai, mesti cm itik gan ayam..haha

mizzura on October 13, 2010 at 8:59 PM said...

haha...adoiii...susah la macamni...sapa suruh kahwin virus...

Hashira Yusoff on October 13, 2010 at 9:41 PM said...

I ni bdk sc c0mp..

hahaha..abes la laki aku nanti.

ZaiRi-MiZa on October 14, 2010 at 1:26 AM said...

hahaha...betul jugak,otak komputer..hehehe

paan on October 14, 2010 at 3:19 PM said...

aku x sampai tahap ni lagi.. tp macam mantap jer.. geek gila.. baru boleh menghasilkan software yg hebat2.

Entri terbaru ->Bagaimana meningkatkan trafik blog ?

rubi @ cawan2 on October 16, 2010 at 9:30 PM said...

kalau suami kahwin isteri programmer pulak, cmne agak2 jawapan? hehe

 

Designed by #