Saturday, October 30, 2010

bas terbalik lagi !

"KARAK: Tujuh maut, 21 cedera selepas bas persiaran membawa 44 ahli Belia 4B dari Kampung Siong, Baling, Kedah yang dalam perjalanan pulang dari Genting Highlands hilang kawalan dan melanggar pembahagi jalan sebelum terbalik di laluan bertentangan di Kilometer 36, Lebuhraya Karak, malam tadi" -sumber berita harian

hari tu kat simpang empat, semalam kat karak pulak, pasni kat mane pulak?? come on la beb, kepada pakcik2 bas yang membaca blog suratan kebetolan, udah2 la nak race tu, tayah nak ikot sangat perkataan bas ekspress tu. pelan2 bawak la bro.
ni yang makin fobia nak naik bas ni. mmg xan naik da la aku pasni.huh



7 mangsa yang maut: kesian wes, muda lagi da pergi.






9 comments:

Nur Mudrikah on October 30, 2010 at 8:04 AM said...

hmm..kna la berhati-hati..
tp ajal dan maut di tangan Tuhan..
kalo da sampai masa memang xdpat lari..xkira la muda atau tua..
sakit dan kcelakaan juz djdikan pnyebab..

mia on October 30, 2010 at 9:21 AM said...

salah sape ek?selamat la driver tu nk mjawab..

eiela on October 30, 2010 at 10:06 AM said...

takut dah nak naik bas lepas nih. Nasib dah abis dah perjalanan jauhku dengan bas.

Vanilla Espresso on October 30, 2010 at 10:15 AM said...

ye lah,sejak akhir-akhir nie banyak benor bas yang ex-cdnt, mana tak terbalik bawak macam nak race je,patutnya bawak lah bas dengan penuh berhemah, kerana anda tu memebawa nyawa orang, bukan bawak anak ayam! memang betul ajal maut dui tangan tuhan! tapi kalu boleh elak kejadian sedemikian rupa kan lagi elok...D:-

zuk zuhaiza on October 30, 2010 at 11:16 AM said...

baru kempunan nak naik bas..tak jadilah..hehe..

nadia atilah on October 30, 2010 at 1:23 PM said...

: muda2 dah meninggal , pemandu bus t sehat ke ? kesian arwah budak2 tu . bas bahaya kalau nak malam2 , maybe .

zirconia on October 30, 2010 at 2:07 PM said...

dapat tahu pasal nie masa dalam bas malam tadi. masa tu memang doa tak putus2 la harap selamat sampai kl. dahlah hujan kan. jalan memang licin sekarang nie. kena hati-hati.

Tomato Gurl's Life on October 30, 2010 at 3:55 PM said...

seram nak naik bas..huk3..
eh nape ada icon zaer balas komen ni??hehe..

cek chun on October 30, 2010 at 8:50 PM said...

sian kan. tapi semua tu dah ketentuan kan. masalah brek la, lesen takde la. sampai bila tak selesai rasanya. tawakal je la yg boleh pon

 

Designed by #