Wednesday, September 1, 2010

1st day working


Salam dan hello u all. For those yang masih x sedar lagi, we all sedang mengharungi malam-malam terakhir ramadhan yang didalamnya terdapat satu malam yang lebih baik dari seribu bulan. So ape lagi guyz and gurlz, time ni la kite pakat-pakat tambah ibadah kita, semoga dengan izin Allah, we all di pertemukan dengan malam Lailatul Qadar.

Untuk entry kali ni, as per the title saya nak kongsi sket story my first day working. Pehal saye semangat sangat nak cite?? Lantakla, ingat senag ke nak dapat kerja zaman-zaman sekarang ni. So x salah kan if i excited lebey??:P

Okeyh,lets the story begin:

0500 : wake up, sahur, mandi, bersiap, solat subuh

0640 : my daddy sent me to Salak Tinggi ERL station. Sampai pukul 7 kat station. Telepas train yang pukul 7. Dem!! Naseb bek keje stat 8.30. haha for ur info ERL adalah keretapi terpantas menghubungkan KLIA dan KL sentral. Just 25 needed to reach ur destination.


0820 : reach MERCU UEM. Ke human resource department level 22.


0900 : briefing by HR person. Dan 6 of us di bahagikan ke department yang berbeza. So i diletakkan di department STRATEGIC AND BUSINESS DEVELOPEMENT (GSBD) level 21.

1000 : go to UEM enviroment. Reporting to the person in charge, en sarul zaman. Some briefing regarding the UEM environment. The core business, policy, contract, jobs and etc.

1230 : meeting with the general manager HR, mr sulaiman. He explained and discussing the same thing discussed with en sarul before. Bla bla bla. Haha

1320 : surau : ceramah perdana by ustaz Wan Sohor Bani Leman. Kenal x?? lalu jugak kuar tb, so if u all x penah tgk sedarla yang u all kurang tgk ceramah2 yang ade kat tb. Hee

1400 : back to GSBD office. Take a look at international business blueprint. X paham hape pon. Haha

1600 : meeting with my supervisor at GSBD. Sory mam, lupe name u la, hehe

1630 : balik!! Yezza! Tamat hari pertama

So, ape kesimpulannye?? Hari pertama agak best dan rilex la, tp lepas ni xde da macam ni la, haha ape??xpaham?? kejap GSBD kejap UEM enviro?? Sy secara rasminya adalah pekerja UEM enviro. Mechanical engineer. Tp disebabkan kes2 tertentu, dan sebagai nilai tambah, UEM group telah bersetuju untuk meletakkan kami, 6 orang scholars di coorporate office. Saya akan memulakan tugas secara rasmi di UEM enviro pada bulan Januari tahun hadapan

Sekian, terima kasih untuk hari ini:)



5 comments:

*~ aRaBeLLa ~* on September 1, 2010 at 9:45 PM said...

all the best!

GaDis CoMeL on September 2, 2010 at 1:05 AM said...

wah.. teringin nak cari keja baru.. new environment.. new experience kan..

Sue.N on September 2, 2010 at 10:06 AM said...

Tahniah...

izyanty collection on September 2, 2010 at 12:14 PM said...

taniah ek dapat keja kat syarikat besar tu...bestnye...gaji pun masyuk c2...keja rajin2 pas raya kan dah nak kawen heheheh...

cik cumy hazel on December 6, 2010 at 4:57 PM said...

waaaa..... gud luck...!!!! ;D

 

Designed by #