Thursday, July 22, 2010

terbakar dan membakar!




bismillahirrahmanirrahim

ehem2, hello guyz n gurlz klu ada y mengikuti blog suratan kebetulan ni:P ade ker?? mungkin after entry y keseratus baru ade sorg dua y membace kot, ngee:)) nevermind wuteber! i buat blog ni untuk i juge.hehe

i br je abeh bace satu berite kat hairan metro sat2 td, n ade berite y buat i rase bengang ( lagu akim satu plz!) artikel y ditulih oleh saudara kite mohd syamsul munir, mengisahkan perbuatan jahat remaje2 mungkin or org2 tue y membakar rumah imam dan ajk masjid. whut the **** ( u all isi sendiri la) come on guyz! cm2 ker carenye menyelesaikan masalah?? ish3, makin lame i da makin takut la nk duk kat malaysia, huh

berikut sedikit petikan artikel berkenaan :

" Perbuatan individu membakar rumah seorang imam dan dua ahli jawatankuasa Surau At-Taufiqiah flat 16 tingkat di Sungai Besi, di sini pagi kelmarin dianggap penakut, malah dayus kerana tidak berani menyatakan rasa tidak puas hati dengan berhadapan punca sebenar masalah

Menurutnya, mungkin motif utama individu itu berkaitan rasa kurang senang dengan tindakan serta aktiviti membina moral serta sahsiah di kalangan remaja di kawasan itu."

so, cmnr guyz n gurlz?? klu org nak perbetulkan kesilapan manusia pon kene bakar rumah, ape lg la bende y boleh dibuat kt malaysia la ni, habaq mai kat cheq sket. nmpknye kene wat maksiat je la klu cmni, klu nk wat bende bek kene hemtam.

so, for those people y kat atas sane, yupz, menteri2 y ade jawatan2 y dipilih rakyat, cube hampa tlg bertindak, fikirkan cmne nk perbetolkan sahsiah rakyat2 jelata anda sume ni, jgn asik nak betengkar pasal melayu2 berpecah jer, y pecah2 pecah jugak, y hancur ni ape nak buat??
klu u all y kat atas serius nak bangunkan negara, bangunkan dahulu sahsiah dan akhlak rakyat jelata u all ni.

pikiaq2kan dan selamat beramal!

ikhlas mungkin dikejauhan

nazirulhazwanws aka kobEj0rdan~

0 comments:

 

Designed by #