Wednesday, July 28, 2010

korang tau ke tak?


bismillahirrahmannirrahim

wazzup2 u all follower, blogwalker, blog reader, makciks and pakciks outside there, how are u today guyz n gurlz? demam?? pi klinik cepat, jangan tak tahu yang seramai 74 orang pelajar sebuah sekolah di Pendang kedah di kuarantin kerana disyakki mengidap H1N1, kampung sapa la 2:)) u all tau tak pasai tu??baguih la na kalau u all tau:)

brkenaan tajok suratan kebetolan pada hari ini, i nak bgtau u all yang masih belum tau, tau ape?? haaaaaaaa, ni la soklan yang u all kene jawab. soklannya :

event betarap antarabangsa apekah yang sedang belangsung kat KL la ni?? ( speaking pendang)

haaaaaaaaaaaaaaaa, jawabla! 10 saat dari skang! jgn search kat g0ogle, yahoo, bing or hape2 lagi la.okeyh, kite tgk ape jawapan2 anda sume:D

1. lumbe basikal tour de france
2. Formula 1 kat sepang
3. moto GP
4. Final Mentor
5. Persidangan PBB

cukup2! toksah nak mengarot! jawapan nye ialah : Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa.
so cmner u all??haaaaaaaaa, ade rase tersentap x?? honest la, bape ramai agak2nye rakyat malaysia yang sedar pertandingan tu tgh berlansung la ni?? 1000 org??2000?? so ape yang u all sume pk??teruknye kite kan?? for those yang tak tau la, tahniah la pada yang tahu, bcoz u all still alert dengan islam:))

i just nak share, bkn nk kondem, but then as a reminder for all, same goes as me:) smlm i ngan my younger brother tengok pertandingan 2 kat tb1, n then kami rase dukecite la bc0z byk seat2 yang lompong, pastu audience plak terang2 budak skolah yang kene pakse ngan chekgu die suh dtg, huh. so, mane perginye audience yang sgt penoh time ABP, juara lagu, Anugerah industri muzik, final mentor, final AF8 and final worldcup hari 2?? xkan hidup kita nak dipenuhi hiburan semata-mata:) hopefully, guyz and gurlz yang hilang 2 mungkin menonton dari kaca tb:)) hopefully:)

u all sekalian:) i bukan nak mengkritik cara hidup u all dan juga i, mcm apa yang i kate td, this entry as a reminder buat kita, if kite bleh tgk shahir melalak, adira beronggeng, faizal tahir menjerit, y not kite luangkan mase untuk Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa ni:) . if kite x dpt luangkan masa sampai habis, at least kite bley tonton untuk sorg dua peserta:) insyaAllah:) ada sesuatu yang dijanjikan Allah untuk mereka2 yang mendengar bacaan ayat suci Al-Quran:))

okeyh la u all:) cukup la sampai disini, sorry if entry ni ade bikin org x senang duduk or panas mata membace, hehe:) but then niat i ikhlas, utk kebaikan bersama:) see u all next time:) papaii

ikhlas yang menjauh:)

nazirulhazwanws aka kobEj0rdan~

p/s : kerja-kerja pengubahsuaian blog akan berlangsung lewat malam ini:) sebarang kesulitan amat dikesali:P

5 comments:

izyanty collection on July 28, 2010 at 4:18 PM said...

tau tilawah tu tegok iklan kat tv...tapi xtau bila berlangsung....sebabnye kat tv 1 siaran xclear...macam2 tol alasan kan...tq ye gtau dah start...jom baca en3 baru
adakah ada orang yg mendoakan kita??

nabilah_2908 on July 28, 2010 at 4:26 PM said...

tgk2 juga kt tv semalam..tk tak sepenuhnya la...huhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DEAR FOLLOWERS

velasrizal on July 28, 2010 at 4:38 PM said...

i tgk gak tp x abes la...

Poligami Bukan Cara Kawal Nafsu ?

ella on July 28, 2010 at 4:54 PM said...

masa tilawah peringkat kebangsaan ari tu,memang tengok coz bapak tak bg tukar siaran lain..sekarang da balik U..tatau plak dah start dah..hu2..thanks coz gitau kat sini eh.

.cik yaya. on July 28, 2010 at 10:55 PM said...

tersentap gak, tp saya duk hostel mmg tak tgok tb le..heee..anyway baik punya entry

 

Designed by #