Tuesday, July 27, 2010

kenapa portugis tak serang kedah?


hai u all sume:) bertemu lagi kita dlm rancangan info@ belog! yezza! u all sume bersama saye, uncle kobe sehingga tamat rancangan ini k:) okeyh la u all sume, u all minat sejarah x??yaks!! i pasti ramai antare u all yg sangat2 benci sejarah, tp i peduli ape, hari ini kite akan beckp sikit mengenai sejarah:P

okeyh u all sume, soklan petame. negara ape yg mula2 menjajah kite?? haaa jawabb la sayang! portugal!! ( jeritan di penonton di studio ). portugal?? cek tau la korg sume baru lepas tgk worldcup, huh portugis la, portugal name baru, hehe:)

pada tahun berapakah?? haaaa, ni sure ramai x hinggat! pd tahun 1511 okeyh, catat2:P

negeri manakah yang kone sorg dulu?? kelantan!kote baru! KELEKUK!( bunyik kepale kene duku) sapo dok aja klate kene sere dulu, mlako la hok kene sere dulu, klate kene sere nge jepon ( mara seorang pakcik dari klate) hehe:))

tp persoalannya, knp diserang kat melaka, bukan di negeri lain:) sebenarnya ada 2 negeri yang menjadi pilihan, MELAKA dan KEDAH, namon penglima dan wirawan portugis tak sanggup menyerang KEDAH, berikot adalah perbualan panglima dan ketua tentera negara:

alfonso alkaki : guyz, today kita akan serang malaya! kite masuk melalui kodah, ok?? any objektion??

tentera : objekk2!1 sir, we can afford to serang dari kodah sir, very2 the dengerous (lgu dengerous micheal jackson berkumandang )

alfonso alkaki : why??how dare u to objek2!

tentera : bape orang hulubalang melaka yang sir kenal dan tahu??

alfonso alkaki : 5 owrang sahaja, hang tuah, hang jebat, hang lekir, hang lekiu, dan hang kasturi. tp hang jebat sudah mati kene bunuh dengan hang tuah. hahahaha so tinggal 4

tentera : sir, kat kedah ade lebih dari 5 hang!

alfonso alkaki : what!!! siape mereka?? sy x pernah tahu pon..

tentera : ramai2! sgt ramai, hang tengah buat pa, hang da mandi ka belom, hang nak p mana, hang tak makan ka, hang jgn usik barang aku, hang jgn buat2 lupa, hang da kawen ka belom, hang jgn buat pasai, hang punya reta ka, hang memang jahat, hang ni busuk la, dan byk lg sir!!

alfonso alkaki : derm! xsangka begitu ramai omak die branak! army! kita serang melaka! mau mati kalau srg kedah!

haaaaaaaaaaaaa, cmner u all??da taukan knp melaka yang kene serang dan bukan kedah?:P ngeh3, okeyh la u all, nmpknye kita da tibe dipenghujung rancangan, smg bertemu lagi dlm info@belog di waktu dan hari yang len! bye2, enjoy!

ikhlas di kejauhan

nazirulhazwanws aka kobEj0rdan~

7 comments:

sop on July 28, 2010 at 10:51 AM said...

selalu dgr story nih bila time story lucu2..
mmg x lekang dek panas, tak basah dek ujan

EDDYLEBS on July 29, 2010 at 8:13 PM said...

baharu tau sejarah ni hahahahahahaha...ada lagi satu hang..Hang Ni Pandai Buat Entri Lawak......

-Si Riang-Riang- on October 11, 2010 at 5:07 PM said...

saya suke sejarah pe...
sejarah best!
anyway tang lawak 'hang' tu mmg kelaka..
ehehehe

Zulkifly Omar on October 22, 2010 at 7:57 AM said...

ahaks.. lawak gila.. baru nak prepare nak paham fakta sejarah.. sekali nya... haha

amir07_johor on November 24, 2010 at 6:54 PM said...

hahaha bahaya ni ,,seleweng sejarah..hahaha

Asmadie Anuar on November 24, 2010 at 8:46 PM said...

EKEKEKEKE..KURENG AJAQQQQQ...EKEKEKEK

etykus on February 22, 2011 at 10:40 PM said...

hahaha. sengal seyhh. bangga orang kedah ni haa :D nice one!

 

Designed by #