Sunday, July 25, 2010

Ada Apa Dengan Perempuan II


Bismillahirrahmannirrahim

nyte everybody:) whats up guyz n gurlz, saye sentiase mendoakan u all semua sehat hendaknya:) seperti yang dijanjikan, malam ni sy nak bagi satu lagi entry untuk kaum2 hawa, gurlz, makcik2, kakak2,pompuan, ore tino dan ape2 lg yang ade kaitannya dengan perempuan:) okeyh la, entry kali ni saye buat macam sajak, macam puisi, tak macam pantun, actually sy bukan reti pon men tulis2 puisi ni, sekadar luahan hati dan perasaan, ape yg keluar, tula y saye taip, ngeh3:P

PIUJAK ( puisi + sajak ) yang di nukilkan ni saya dedikasikan utk perempuan kerana sayang dan kasih saya kepada mereka, untuk guyz sume, nati dulu:) a lot y kene kite perbetolkan pd perempuan hari ini:) nape yer?? sebab saya rindukan satu zaman yg mana perempuan2 pada zaman perempuan2 dihiasi dengan budi pekerti, kesantunan dan di balut dengan sifat malu, hee:) tambahan pule, last2 ni saye dpt perhatikan pelik bet0l perangai kebanyakan gurlz sume:) sampai naik bingung saye memikirkannye, huh ade yg follow mat bangla, ada yg follow mamat indon, pakistan, sume2 negarala, derm! bek follow belog suratan kebet0lan ni, hehe yang 2 y men follow2, yang dressup mcm2 lg la banyak, ape kes pakai tudung tp baju kotat nmpk gunung dongan pakai tight curi orang2 lelaki nak bersukan? huh xcaye??tgk gambar la u all sume, cume yang ni x sempat nak curi tight budak2 renang jer. hehe byk la lg masalah2 perempuan ni, x habes klu nk cakap.huh





for u gurlz, dari suratan kebet0lan :

kerana kau perempuan

kau dambakan cinta dan kasih

kau dahagakan belai dan manja

kerana kau perempuan

kau ingin mata memandang

kau mahu semua berbicara

kau mahu dipuja dikata

kerana kau perempuan

kau berfikir menguna hati

kau lupa akan akalmu

kerana kau perempuan

kau lupakan segala didikan

kau tinggalkan ayah ibu

kau turutkan perasaan

kau gadaikan maruah

kerana kau perempuan

kerana kasih

ku titipkan ayat ini

sebagai luahan perasaan

sebagai tanda kesalan

kerana kau perempuan

ku panjatkan doa

" Ya Allah, jauhikan la saudara perempuanku dari segala kejahatan, tunjukkan mereka apa itu
kebenaran,penuhi mereka dgn pekerti mulia dan kesantunan, baluti mereka dgn sifat malu. Ya Allah pulangkan mereka ke jalan yang sepatutnya"

amin.

kerana kau perempuan.

ikhlas dalam kejauhan :

nazirulhazwanws aka kobEj0rdan~

p/s : bile bace balik polik pulak bunyi PUIJAK aku tuh:) lantak la labu, y penting k0rg tau ape yang aku ingin sampaikan:P

4 comments:

-Si Riang-Riang- on July 26, 2010 at 1:08 AM said...

er gamba gurlz kat atas tue memang asli ke or photoshop???

missfieza_1525 on July 26, 2010 at 4:51 PM said...

waaa...mndlm mksdnye tuh..
nice puijak..hehe

nazirulhazwanws on July 26, 2010 at 6:09 PM said...

si riang-riang : asli dan photoshop, haha

missfieza : baru berjinak2:P

cik as said...

amin~ good reminder :)

 

Designed by #